İnşaat Mühendisi Olmak*

Mühendis Nedir ?

Türk Dil Kurumu’na göre mühendis, İnsanların her türlü ihtiyacını karşılamaya dayalı çeşitli yapılar yol, köprü, bina, peyzaj, çevre gibi şehircilik ve imar dışı alanların ilkeleri,   bayındırlık; tarım, beslenme gibi gıda; fizik, kimya, biyoloji, elektrik, elektronik gibi fen; uçak, gemi, otomobil, motor, iş makineleri gibi teknik ve sosyal alanlarda uzmanlaşmış, belli bir eğitim görmüş kimsedir.

İnşaat Mühendisliği Nedir ?

Yapılacak inşaatlarla ilgili proje çalışmalarını yürüten, geliştiren, idare ve koordine eden, bağlı olduğu kurum için çizilmiş olarak gelen projelerin işletme inşaat standartlarına uygun olup olmadığını kontrol eden, inşaatların genel kontrolünü yapan kişidir.

Görevi Sorumlulukları Uğraşları Nelerdir ?

Tüm işi bilmek fakat kendi yapmaksızın bunları yaptırmaya elden geldiğince kırmadan üzmeden yapılmasını sağlamak

Yağmur kar tipi soğuk sıcak dinlemeden beton dökmek kalıp çakmak tüm çalışanlarla abi-kardeş usta-mühendis vs şekillerde saygı duyulan bir iş arkadaşı olmak.

Bütün işleri hem şantiyede hem ofiste yürütmek. Olan olaylara hem şantiyede hem ofiste hem çalışma arkadaşlarınızla gerek sahşi gerek toplumsal açıdan yaklaşmak.

İş yapmak, İş yaptırmak, Başında durmak Şantiyeye yetişmek de diyebiliriz buna ama aynı zamanda kendi sosyal yaşantınıza iş verenlerinizin isteklerine ofis arkadaşlarınıza toplantılarınıza varlığınızı hissettirmek zorundasınız.

NOT : Bir hocam zamanında şöyle demişti. Doktor Bir kişiyi Avukat Bir grubu Mühendis ise bir medeniyeti kurtarabilir, bu sebeple mezun olduğunuzda medeniyeti inşa edeceğinizi ve topluma faydalı vatana faydalı üretken bir mühendis olarak yetiştirmelisiniz kendinizi ..

SAĞLICAKLA KALIN

Bir cevap yazın